FAQ

Hoe groot moet mijn haardscherm zijn?

Mooi frans haardscherm van https://www.haardplaat.com

Hoe groot moet een haardscherm zijn? De belangrijkste functie van een haardscherm is het vergroten van de veiligheid. Enerzijds door het voorkomen dat vonken uit het vuur in de kamer komen en anderzijds door te voorkomen dat kinderen en huisdieren bij het vuur kunnen komen.

Lees verder

Wat is het doel van haardbokken of vuurbokken?

Wat is het doel van haardbokken of vuurbokken?

Wat is het doel van haardbokken? Het is mogelijk om een haardvuur op de grond van de haard te stoken. Toch zal dit vuur niet goed en duurzaam branden omdat een vuur veel lucht nodig heeft. Een openhaard heeft wel 250 – 350 m3 lucht nodig per uur. Daar heb je haardbokken en vuurbokken voor nodig.

Lees verder

10 tips om de trek van de haard te verbeteren

Haardkorf met haardstel in Soest van https://www.haardplaat.com 

10 tips om de trek van de open haard te verbeteren. Veel mensen ervaren problemen met de trek van de open haard, ook als de haard net aangelegd is. Hier vindt u een aantal tips om die trek te verbeteren, te beginnen met de minst ingrijpende maatregelen en eindigend met de meest ingrijpende maatregelen.

Lees verder

Hoe neem ik een haardplaat in gebruik?

Hoe neem ik een haardplaat in gebruik 

Hoe neem ik een haardplaat in gebruik? Een haardplaat wordt warm als de haard gestookt wordt en koelt langzaam weer af als u niet stookt. Na enkele weken niet stoken is de haardplaat afgekoeld. Als u na een periode van enkele weken of langer weer gaat stoken, dan is het belangrijk dat uw eerste vuur een gematigd haardvuur is.

Lees verder

Hoe bevestig ik een haardplaat?

Hoe bevestig ik een haardplaat in de open haard? 

Hoe bevestig ik een haardplaat? Het is onwenselijk dat een haardplaat kan omvallen. Ten eerste voor de veiligheid van u en uw huisgenoten, en daarnaast kan gietijzer breken als het valt. Daarom is het verstandig om een haardplaat  te beveiligen tegen omvallen met een paar bevestigingsbeugels.

Lees verder