Hoe neem ik een haardplaat in gebruik?

 

Voorkom thermische schokken van een gietijzeren haardplaat

Een haardplaat wordt warm als de haard gestookt wordt en koelt langzaam weer af als u niet stookt. Na enkele weken niet stoken is de haardplaat volledig afgekoeld. Als u na een periode van enkele weken of langer weer gaat stoken, dan is het belangrijk dat uw eerste vuur een gematigd haardvuur is. Dit om te voorkomen dat de haardplaat gaat scheuren door te snelle temperatuurwisselingen. Dit noemen we een thermoshock. Daarna kunt u grotere vuren stoken.

Andere voorzorgsmaatregelen tegen een thermoshock:

  • Stook geen steenkolen of tropisch hardhout als u een haardplaat in de haard heeft. Het vuur kan dan te heet worden.
  • Maak het vuur nooit met water uit. Dat veroorzaakt een te grote schok.
  • Brand niet dag en nacht een groot vuur. De haardplaat wordt dan te heet.

 

Hoe neem ik een haardplaat in gebruik? 

 

Bezoek onze webshop

Bekijk hier onze huidige online collectie van 500+ antieke en vintage haardplaten

 

Meer weten

Alles wat je moet weten om een haardplaat te kiezen

Welke maat haardplaat past in openhaard?

Hoe bevestig ik een haardplaat?

De geschiedenis van de haardplaat

Wat te doen met een scheur in een haardplaat?

Hoe decoreer ik mijn open haard?

Hoe zorg ik dat mijn haard warm stookt?

 

venta de placa de chimenea

 

Delen:

Geplaatst in FAQ