Pollepel

Antieke pollepels te koop

Koken in de open haard is koken met toewijding. Je kunt op verschillende manieren koken, braden en grillen in de haard zoals dat vroeger ook werd gedaan. Daarbij werden diverse instrumenten en kookgerei gebruikt. Het gebruik van antiek kookgerei, zoals een pollepel, maakt het geheel helemaal af. De pollepel werd gebruikt om te roeren, om te bedruipen en om op te scheppen. Kleine pollepels werden gebruikt om het gerecht te proeven. Onze collectie pollepels vind je hier. Lees ook: Antiek keukengerei om mee te koken in de haard

Meer Lezen

3 producten

Antieke Pollepel van 15,16,31
€ 45,45
Antieke Pollepel van 15,16
€ 37,19
Vintage Pollepel van 149,155
€ 37,19

3 producten

Koken met een antieke pollepel

Onze antieke pollepels kunnen allemaal gebruikt worden bij het koken in de haard. De pollepel werd veel gebruikt tijdens het koken. Zoals voor het roeren in een pot met soep of een stoofpot die boven het vuur hing. Tijdens het braden op een braadrooster of grillen aan een spit werd de pollepel gebruikt om het vlees te bedruipen. Er werden gerechten mee opgeschept. Daarnaast werden kleine pollepels gebruikt om gerechten te proeven.

Herkomst van de pollepels

Onze collectie losse pollepels is beperkt omdat we ze vooral in een set aan een rekje verkopen. De meeste pollepels komen uit Frankrijk en Nederland. Ze kunnen van verschillende soorten materialen gemaakt zijn. Helemaal van smeedijzer of van messing of koper met eventueel een smeedijzeren steel.

Let op het vakmanschap

Alle antieke pollepels zijn met de hand gesmeed en getuigen van vakmanschap. Omdat ze antiek zijn, hebben ze de tand des tijds doorstaan en zullen ze nog lang meegaan. In die zin is het ook een duurzame keuze.

Let op de grootte van de pollepel

De pollepels variëren in lengte. Lange pollepels zijn geschikt voor grote haarden waar de afstand tot het gerecht groter is dan in kleine haarden. Ook in decoratieve zin is dat proportioneel. Daarnaast verschilt de grootte van de kom van de pollepel. Om te proeven werd vaak een pollepel met een kleine kom gebruikt, terwijl voor het opscheppen van gerechten juist een grotere kom handig is. Onze pollepels zijn te selecteren op lengte, breedte en diepte.

Let op de decoratieve functie van de pollepel

Een antieke pollepel is een decoratief voorwerp. Het kan een toevoeging zijn voor een haard, ook al wordt daar niet in gekookt, of voor een keuken. Er zijn veel verschillen in materiaal en ontwerp. Het is vaak mooi om een pollepel te kiezen die goed staat bij ander haard kookgerei of haardaccessoires. Ook heel decoratief is het als haard kookgerei wordt opgehangen aan een antiek rekje. Op de volgende pagina kan je een idee krijgen van hoe ‘mix en match’ haard kookgerei er aan een rekje uit kan zien: Hangende haardstellen met antiek keukengerei om mee te koken in de haard