Haardvork

Haardvorken te koop. Grootste keuze en beste prijzen. Gratis verzending.

Koken in de open haard is koken met aandacht. Je kunt op verschillende manieren koken, braden en grillen in de haard. Net zoals dat vroeger ook werd gedaan. Daarbij werden allerlei instrumenten en kookgerei gebruikt. Het gebruik van antiek kookgerei, zoals een haardvork, maakt het geheel helemaal af. Haardvorken werden gebruikt om te testen of het gerecht al gaar is of om het gerecht te draaien op een rooster. Onze collectie haardvorken vind je hier. Lees ook: Antiek keukengerei om mee te koken in de haard

Meer Lezen

17 producten

Haardvork 18e Eeuw van Smeedijzer
€ 309,92
Haardvork 17e Eeuw van Smeedijzer
€ 227,27
Antieke Haardvork van Smeedijzer
€ 144,63
Antieke Haardvork van Smeedijzer
€ 227,27
Antieke Haardvork van Smeedijzer
€ 161,16
Antieke Haardvork van 15,149
€ 61,98
Haardvork van 15,149
€ 70,25
Haardvork van Smeedijzer
€ 70,25
Haardvork van Smeedijzer
€ 78,51
Antieke Haardvork van Smeedijzer
€ 61,98
Antieke Haardvork van Smeedijzer
€ 144,63
Antieke Haardvork van IJzer
€ 61,98
Haardvork van 15,16
€ 37,19
Haardvork van 15,16
€ 37,19
Haardvork 19e Eeuw van IJzer
€ 61,98
Haardvork van Messing
€ 37,19
Haardvork van Smeedijzer
€ 161,16

17 producten

Koken met een antieke haardvork

Onze antieke haardvorken kunnen allemaal gebruikt worden bij het koken in de haard. Met de vork kan in het gerecht geprikt worden om te beoordelen of het gaar is, maar kan ook gebruikt worden om gerechten op een rooster te draaien.

Herkomst van de haardvorken

Onze collectie losse haardvorken is beperkt omdat we ze vooral in een set aan een rekje verkopen. Van degenen die wij los verkopen, komt het merendeel uit Engeland. In een set komen de meeste haardvorken uit Frankrijk en Nederland. Vaak zijn ze gemaakt van smeedijzer en in komen ze uit de 19e eeuw.

Let op het vakmanschap

Alle antieke haardvorken zijn met de hand gesmeed en getuigen van vakmanschap. Omdat ze antiek zijn, hebben ze de tand des tijds doorstaan en zullen ze nog lang meegaan. In die zin is het ook een duurzame keuze.

Let op de grootte van de haardvork

De haardvorken variëren in lengte. Lange haardvorken zijn geschikt voor grote haarden waar de afstand tot het gerecht groter is dan in kleine haarden. Ook in decoratieve zin is dat proportioneel. Daarnaast vragen grotere gerechten om een vork met langere tanden. Onze haardvorken zijn te selecteren op lengte, breedte en diepte.

Let op de decoratieve functie van de haardvork

Een antieke haardvork is een decoratief voorwerp. Het kan een toevoeging zijn voor een haard, ook al wordt daar niet in gekookt, of voor een keuken. Hoewel ze vrijwel allemaal van smeedijzer zijn gemaakt, verschillen ze in ontwerp. Het is vaak mooi om een haardvork te kiezen die mooi staat bij ander haard kookgerei of haardaccessoires. Ook heel decoratief is het als haard kookgerei wordt opgehangen aan een antiek rekje. Op de volgende pagina kan je een idee krijgen van hoe ‘mix en match’ haard kookgerei er aan een rekje uit kan zien: Hangende haardstellen met antiek keukengerei om mee te koken in de haard