Haardplaat 'Pilaren van Hercules'

De pilaar staat voor de knots van Hercules en staat symbool voor kracht. Sinds de oudheid zijn de ‘Pilaren van Hercules’ ook de naam voor de bergen weerszijden van de straat van Gibraltar. Vandaar dat ze ook symbool stonden voor de overgang van de bekende naar de onbekende wereld (Nec Plus Ultra, "nothing further beyond"), en later ook voor het juist wel nemen van risico’s en het tegemoet treden van het onbekende (Plus Ultra, ‘further beyond’). In het Spaanse koninklijke wapen staan de voor de overzeese bezittingen. Meer weten: De geschiedenis van de haardplaat
Meer informatie
Ouderdom20e eeuw
StijlLouis XIV
HerkomstFrankrijk
Breedte33.0 cm
Hoogte63.0 cm
Diepte2.0 cm
Gewicht56 kg
MateriaalGietijzer
KleurZwart
Conditie***

Classificatie: ***: Zeer goede staat, beperkte slijtage in overeenstemming met de leeftijd en het gebruik. **: Duidelijke tekenen van slijtage en mogelijk structurele problemen waaronder kleine instabiliteit. Nog 100% geschikt voor toepassing in een open haard. *: Structurele instabiliteit die de functie belemmert anders dan decoratief. Bijvoorbeeld, een open haard tang met los mechanisme waardoor de uiteinden kunnen overlappen. Een haardplaat in deze classificatie kan wel nog in een gashaard of als spatscherm gebruikt worden. Mocht u aanvullende informatie over de kwaliteit of de indeling van een specifieke haardaccessoire willen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

Referentien3549
€ 326,45

Excl. 21% BTW. Bij verkoop aan particuliere klanten in de EU wordt 21% BTW geheven. Voor particuliere klanten buiten de EU geldt 0% BTW.

Op voorraad