Vuurvergulde Neoklassieke Haardijzers

Een van de meest waardevolle geheimen van de Franse metaalarbeiders in de 18e en het begin van de 19e eeuw was het vuurvergulden van koper en brons. Fijn goudpoeder werd gemengd met kwik en vervolgens op het te vergulden object geblazen of het werd met een borstel aangebracht. Vervolgens werd het object met vuur verhit, waardoor het kwik verdampte en het goud op het brons werd afgezet. De techniek was zeer gevaarlijk vanwege de vrijkomende kwikdampen. Rond 1830 werd deze techniek officieel verboden vanwege het gezondheidsrisico voor de ambachtslieden. Rond 1830 werd deze techniek officieel verboden vanwege het gezondheidsrisico voor de ambachtslieden. Daarna nam het galvaniseren geleidelijk de overhand, wat minder verfijnd, maar minder kostbaar en gevaarlijk was.
€ 2.479,00
Excl. BTW

Excl. BTW. Bij verkoop aan particuliere klanten in de EU wordt BTW geheven. Voor particuliere klanten buiten de EU geldt 0% BTW.

Op voorraad

Gratis bezorging boven €165 excl. BTW
Levering: 1-2 werkdagen & 100% verzekerd
Klanten beoordelen ons met 9.5/10
Grootste keuze & beste prijzen
Deskundig advies
Conditie***

Classificatie: ***: Zeer goede staat, beperkte slijtage in overeenstemming met de leeftijd en het gebruik. **: Duidelijke tekenen van slijtage en mogelijk structurele problemen waaronder kleine instabiliteit. Nog 100% geschikt voor toepassing in een open haard. *: Structurele instabiliteit die de functie belemmert anders dan decoratief. Bijvoorbeeld, een open haard tang met los mechanisme waardoor de uiteinden kunnen overlappen. Een haardplaat in deze classificatie kan wel nog in een gashaard of als spatscherm gebruikt worden. Mocht u aanvullende informatie over de kwaliteit of de indeling van een specifieke haardaccessoire willen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

Ouderdom18/19e eeuw
StijlNeoklassiek
HerkomstFrankrijk
Diepte53.0 cm
Hoogte28.0 cm
Breedte28.0 cm
MateriaalSmeedijzer, Vuurverguld
KleurAndere
Referentiex1690