Haardplaat 'Fasces'

Fasces zijn een bundel staven gebonden rond een bijl, die een symbool was dat door ambtenaren in het oude Rome werd gedragen om het gezag en de macht van een magistraat aan te duiden. Dit symbool is door de geschiedenis heen gebruikt om het juridische gezag en de macht van de staat te vertegenwoordigen. In bredere zin zijn fasces ook overgenomen in verschillende symbolen en emblemen over de hele wereld, waaronder in de architectuur van Amerikaanse overheidsgebouwen en op de insignes van verschillende politie- en militaire groepen, om bestuur, gezag en soms eenheid en kracht aan te duiden.
€ 475,21
Excl. BTW

Excl. BTW. Bij verkoop aan particuliere klanten in de EU wordt BTW geheven. Voor particuliere klanten buiten de EU geldt 0% BTW.

Op voorraad

Gratis bezorging boven €165 excl. BTW
Levering: 1-2 werkdagen & 100% verzekerd
Klanten beoordelen ons met 9.5/10
Grootste keuze & beste prijzen
Deskundig advies
Conditie***

Classificatie: ***: Zeer goede staat, beperkte slijtage in overeenstemming met de leeftijd en het gebruik. **: Duidelijke tekenen van slijtage en mogelijk structurele problemen waaronder kleine instabiliteit. Nog 100% geschikt voor toepassing in een open haard. *: Structurele instabiliteit die de functie belemmert anders dan decoratief. Bijvoorbeeld, een open haard tang met los mechanisme waardoor de uiteinden kunnen overlappen. Een haardplaat in deze classificatie kan wel nog in een gashaard of als spatscherm gebruikt worden. Mocht u aanvullende informatie over de kwaliteit of de indeling van een specifieke haardaccessoire willen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

Ouderdom18/19e eeuw
StijlNeoklassiek
HerkomstFrankrijk
Breedte64.5 cm
Hoogte64.5 cm
Diepte1.5 cm
Gewicht36 kg
MateriaalGietijzer
KleurBruin

Als een oude of antieke haardaccessoire een mooie bruine patina van roest heeft, hebben we de neiging om die te conserveren; dan blijft de haardplaat of vuurbokken bruin. In alle andere gevallen zijn onze haardplaten en haardbokken behandeld met kachelpoets waardoor ze een zwarte / grijsachtige kleur hebben. Mocht u echter een bruine haardplaat of bokken liever in het zwart geleverd hebben, dan is dat altijd mogelijk. Andersom is dat niet mogelijk; een zwarte haardaccessoire kan niet meer meer met een roestkleurige patina geleverd worden. U moet zich daarbij beseffen dat bij gebruik in de haard het centrale deel van een haardplaat toch weer zwart wordt.

Referentien6404