Haardplaat 'Pro Patria'

Pro Patria betekent ‘voor het vaderland’. Een van de eerste politieke haardplaten met veel symbolen voor de jonge Nederlandse republiek. Deze afbeelding was vanaf ongeveer 1580 het standaardmotief voor de vrijwording van de Zeven Verenigde Nederlanden. De Hollandse vrijheidsmaagd met een speer met daarop de vrijhiedshoed. De gekroonde klimmende leeuw met in de rechterpoot het zwaard en in de linker de zeven pijlen van de Nederlanden verenigd in de Unie van Utrecht (1579). Het geheel is geplaatst in de zogenaamde Hollandse tuin, het symbool van de geslotenheid van de Nederlanden.
€ 640,50
Excl. BTW

Excl. BTW. Bij verkoop aan particuliere klanten in de EU wordt BTW geheven. Voor particuliere klanten buiten de EU geldt 0% BTW.

Niet op voorraad

Gratis bezorging boven €165 excl. BTW
Levering: 1-2 werkdagen & 100% verzekerd
Klanten beoordelen ons met 9.5/10
Grootste keuze & beste prijzen
Deskundig advies
Conditie**

Classificatie: ***: Zeer goede staat, beperkte slijtage in overeenstemming met de leeftijd en het gebruik. **: Duidelijke tekenen van slijtage en mogelijk structurele problemen waaronder kleine instabiliteit. Nog 100% geschikt voor toepassing in een open haard. *: Structurele instabiliteit die de functie belemmert anders dan decoratief. Bijvoorbeeld, een open haard tang met los mechanisme waardoor de uiteinden kunnen overlappen. Een haardplaat in deze classificatie kan wel nog in een gashaard of als spatscherm gebruikt worden. Mocht u aanvullende informatie over de kwaliteit of de indeling van een specifieke haardaccessoire willen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

Ouderdom17e eeuw
StijlLouis XIII
HerkomstNederland / Duitsland
Breedte56.5 cm
Hoogte73.0 cm
Diepte2.0 cm
Gewicht31 kg
MateriaalGietijzer
KleurBruin

Als een oude of antieke haardaccessoire een mooie bruine patina van roest heeft, hebben we de neiging om die te conserveren; dan blijft de haardplaat of vuurbokken bruin. In alle andere gevallen zijn onze haardplaten en haardbokken behandeld met kachelpoets waardoor ze een zwarte / grijsachtige kleur hebben. Mocht u echter een bruine haardplaat of bokken liever in het zwart geleverd hebben, dan is dat altijd mogelijk. Andersom is dat niet mogelijk; een zwarte haardaccessoire kan niet meer meer met een roestkleurige patina geleverd worden. U moet zich daarbij beseffen dat bij gebruik in de haard het centrale deel van een haardplaat toch weer zwart wordt.

Referentien6204