Haardplaat 'Andreaskruis'

Het andreaskruis dankt zijn naam aan de apostel Andreas, die aan een dergelijk kruis zou zijn gekruisigd. Het andreaskruis figureert in vele vlaggen zoals die van Schotland, Spanje, maar ook in het wapen van Amsterdam (in drievoud) als ook het wapen van de Bourgogne. In de Germaanse symboliek verzinnebeelde dit schuinkruis een goddelijke kracht. Deze tekens werden door mensen gebruikt als bescherming tegen het kwade, boze geesten, demonen en onheil. Dit teken tref je vaak aan op muurankers, als bescherming tegen blikseminslag, maar ook in het gevaarsymbool voor irriterende stoffen en in het diverse verkeersborden.
€ 1.053,72
Excl. BTW

Excl. BTW. Bij verkoop aan particuliere klanten in de EU wordt BTW geheven. Voor particuliere klanten buiten de EU geldt 0% BTW.

Op voorraad

Gratis bezorging boven €165 excl. BTW
Levering: 1-2 werkdagen & 100% verzekerd
Klanten beoordelen ons met 9.5/10
Grootste keuze & beste prijzen
Deskundig advies
Conditie***

Classificatie: ***: Zeer goede staat, beperkte slijtage in overeenstemming met de leeftijd en het gebruik. **: Duidelijke tekenen van slijtage en mogelijk structurele problemen waaronder kleine instabiliteit. Nog 100% geschikt voor toepassing in een open haard. *: Structurele instabiliteit die de functie belemmert anders dan decoratief. Bijvoorbeeld, een open haard tang met los mechanisme waardoor de uiteinden kunnen overlappen. Een haardplaat in deze classificatie kan wel nog in een gashaard of als spatscherm gebruikt worden. Mocht u aanvullende informatie over de kwaliteit of de indeling van een specifieke haardaccessoire willen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

Ouderdom18e eeuw
StijlLouis XIV
HerkomstFrankrijk
Breedte85.0 cm
Hoogte74.0 cm
Diepte3.0 cm
Gewicht77 kg
MateriaalGietijzer
KleurZwart
Referentien6132n