Haardplaat 'Pilaren met IHS Monogram'

Het middeleeuwse IHS monogram IHS staat voor Iesus Hominum Salvator (Jezus de Redder der Mensen) of In Hoc Signo (In dit teken zult gij overwinnen). De pilaar staat voor de knots van Hercules en staat symbool voor kracht. Sinds de oudheid zijn de ‘Pilaren van Hercules’ ook de naam voor de bergen weerszijden van de straat van Gibraltar. Vandaar dat ze ook symbool stonden voor de overgang van de bekende naar de onbekende wereld, en voor het nemen van risico’s en het tegemoet treden van het onbekende.

€ 822,31
Excl. BTW

Excl. BTW. Bij verkoop aan particuliere klanten in de EU wordt BTW geheven. Voor particuliere klanten buiten de EU geldt 0% BTW.

Op voorraad

Gratis bezorging boven €165 excl. BTW
Levering binnen 1 werkdag & 100% verzekerd
Klanten beoordelen ons met 9.5/10
Grootste keuze & beste prijzen
Deskundig advies
Ouderdom18e eeuw
StijlRococo/Louis XV
HerkomstFrankrijk
Breedte89.5 cm
Hoogte78.5 cm
Diepte2.5 cm
Gewicht77 kg
MateriaalGietijzer
KleurZwart
Conditie***

Classificatie: ***: Zeer goede staat, beperkte slijtage in overeenstemming met de leeftijd en het gebruik. **: Duidelijke tekenen van slijtage en mogelijk structurele problemen waaronder kleine instabiliteit. Nog 100% geschikt voor toepassing in een open haard. *: Structurele instabiliteit die de functie belemmert anders dan decoratief. Bijvoorbeeld, een open haard tang met los mechanisme waardoor de uiteinden kunnen overlappen. Een haardplaat in deze classificatie kan wel nog in een gashaard of als spatscherm gebruikt worden. Mocht u aanvullende informatie over de kwaliteit of de indeling van een specifieke haardaccessoire willen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

Referentien6071