Haardplaat 'Wesel en Den Bosch'

‘Presnt van We Sel on De Bosch’ (Cadeau van Wesel aan Den Bosch). Herinneringsplaat aan de verrassingsinname door het Staatse leger in 1629 van de stad Wesel, een belangrijk logistiek centrum van het Spaanse leger met veel voorraden en o.a. een schat van 'miljoenen rijksdaalders'. De inname gebeurde tijdens het grootse Beleg van Den Bosch en droeg uiteindelijk bij aan de overwinning op de Spanjaarden in Den Bosch. De overwinning was een welkome en onverwachte opsteker voor de Nederlanden, zowel financieel en strategisch. De man in het midden is stadhouder, Fredrik Hendrik van Oranje. Vanwege zijn vele succesvolle belegeringen kreeg hij de bijnaam 'stedendwinger'. De vrouw links zou zijn echtgenote, Amalia van Solms, kunnen zijn.
Meer informatie
Ouderdom19/20e eeuw
StijlLouis XIV
HerkomstNederland / Duitsland
Breedte61.0 cm
Hoogte70.0 cm
Diepte2.0 cm
Gewicht42 kg
MateriaalGietijzer
KleurZwart
Conditie***

Classificatie: ***: Zeer goede staat, beperkte slijtage in overeenstemming met de leeftijd en het gebruik. **: Duidelijke tekenen van slijtage en mogelijk structurele problemen waaronder kleine instabiliteit. Nog 100% geschikt voor toepassing in een open haard. *: Structurele instabiliteit die de functie belemmert anders dan decoratief. Bijvoorbeeld, een open haard tang met los mechanisme waardoor de uiteinden kunnen overlappen. Een haardplaat in deze classificatie kan wel nog in een gashaard of als spatscherm gebruikt worden. Mocht u aanvullende informatie over de kwaliteit of de indeling van een specifieke haardaccessoire willen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

Referentien3988
€ 409,09

Excl. BTW. Bij verkoop aan particuliere klanten in de EU wordt BTW geheven. Voor particuliere klanten buiten de EU geldt 0% BTW.

Niet op voorraad