Keizerlijke adelaar van Karel V 1545

Keizerlijke adelaar, wapen van keizer Karel V. Achter zijn wapen is het Bourgondische Kruis. Boven zijn kroon is zijn motto: 'Donne moi vertu contre tes annemis' (Geef mij kracht tegen uw vijanden). Onder het wapen is een ander motto van Karel V: 'Plus Oultre' ('Ga verder', dat wil zeggen ga verder dan de Straat van Gibralar, in die tijd 'de onbekende wereld'). Het wapen wordt links geflankeerd door een griffioen met de sluiter van het Gulden Vlies op zijn vleugel.
Meer informatie
Ouderdom20e eeuw
StijlRenaissance
HerkomstFrankrijk
Breedte84.5 cm
Hoogte72.5 cm
Diepte3.5 cm
Gewicht111 kg
MateriaalGietijzer
KleurZwart
Conditie***

Classificatie: ***: Zeer goede staat, beperkte slijtage in overeenstemming met de leeftijd en het gebruik. **: Duidelijke tekenen van slijtage en mogelijk structurele problemen waaronder kleine instabiliteit. Nog 100% geschikt voor toepassing in een open haard. *: Structurele instabiliteit die de functie belemmert anders dan decoratief. Bijvoorbeeld, een open haard tang met los mechanisme waardoor de uiteinden kunnen overlappen. Een haardplaat in deze classificatie kan wel nog in een gashaard of als spatscherm gebruikt worden. Mocht u aanvullende informatie over de kwaliteit of de indeling van een specifieke haardaccessoire willen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

Referentien3502
€ 723,14

Excl. BTW. Bij verkoop aan particuliere klanten in de EU wordt BTW geheven. Voor particuliere klanten buiten de EU geldt 0% BTW.

Niet op voorraad