Le Tournebroche Mécanique

Titel: 'Le Tournebroche Mécanique: Développement et Variations au Fils de Siècles'

Uniek naslagwerk over mechanische draaispitten.

Gelimiteerde oplage: 85 exemplaren. De productie van deze editie is mogelijk gemaakt door Antieke-haardplaat.nl.

Tot de introductie van het fornuis kookten mensen in een open vuur. Voedsel werd onder meer gebraden aan een spit dat in eerste instantie met de hand werd gedraaid. Het mechanische draaispit maakte dit een stuk gemakkelijker. Het mechanische draaispit werd in allerlei vormen en maten ontwikkelend. Het zijn ware uitingen van menselijk vernuft. Auteur Henk Klaassen werd hierdoor gegrepen en schreef een uniek en compleet naslagwerk over de ontwikkeling en de vormen van mechanische draaispitten. Een must voor hen die professioneel of uit hobby geïnteresseerd zijn in de manieren waarop gekookt werd in de open haard of in antieke haardaccessoires in het algemeen.

Met meer dan 400 kleurenfoto’s.

Uitgever: SpitZ: 1e editie 2019 (10 exemplaren), 2e editie 2023 (85 exemplaren)

Taal: Frans

Pagina’s: 342

ISBN: 978-90-825662-6-0

Gewicht: 2.0 kg

Afmetingen: 28.3 x 24.0 x 4.2 cm

€ 161,16
Excl. BTW

Excl. BTW. Bij verkoop aan particuliere klanten in de EU wordt BTW geheven. Voor particuliere klanten buiten de EU geldt 0% BTW.

Op voorraad

Gratis bezorging boven €165 excl. BTW
Levering: 1-2 werkdagen & 100% verzekerd
Klanten beoordelen ons met 9.5/10
Grootste keuze & beste prijzen
Deskundig advies
Conditie***

Classificatie: ***: Zeer goede staat, beperkte slijtage in overeenstemming met de leeftijd en het gebruik. **: Duidelijke tekenen van slijtage en mogelijk structurele problemen waaronder kleine instabiliteit. Nog 100% geschikt voor toepassing in een open haard. *: Structurele instabiliteit die de functie belemmert anders dan decoratief. Bijvoorbeeld, een open haard tang met los mechanisme waardoor de uiteinden kunnen overlappen. Een haardplaat in deze classificatie kan wel nog in een gashaard of als spatscherm gebruikt worden. Mocht u aanvullende informatie over de kwaliteit of de indeling van een specifieke haardaccessoire willen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

Ouderdom20e eeuw
Stijl-
HerkomstNederland
Hoogte28.3 cm
Breedte24.0 cm
Diepte4.2 cm
MateriaalHout
Referentiet0001