Haardrooster voor Vuurbokken | 55 x 30 cm

Met een haardrooster op de vuurbokken til je het vuur van de grond en krijg je een beluchting van het vuur van onderaf. Daarmee kan je de trek in de haard verbeteren. Zo ontstaat een betere verbranding van het hout, wat een voorwaarde is voor duurzaam stoken.

Dit rooster is 55 cm breed en 30 cm diep en heeft een opstaande rand, waardoor het hout binnen het rooster blijft. Alle maten zijn buitenmaten. De afstand tussen de liggers van de vuurbokken is ongeveer 45 cm bij dit rooster. De afstand tussen de liggers van het rooster zelf is 26,5 cm (inclusief de liggers zelf), waardoor het rooster geschikt is voor bokken met liggers van minimaal 26,5 cm. Het hoogteverschil tussen de bovenkant van de liggers van de vuurbokken en de bovenkant van het stookgedeelte van het rooster is ongeveer 1.5 cm.

Kies een rooster dat niet breder is dan de achterkant van de openhaard en het maximale vuur dat je wilt stoken en ook niet breder is dan de haardplaat. Lees ook:10 tips voor het kiezen van een haardrooster of vuurbokken

Het rooster is door een smid in Nederland gemaakt van 1.6 cm dik staal en weegt 7 kg.

€ 157,02
Excl. BTW

Excl. BTW. Bij verkoop aan particuliere klanten in de EU wordt BTW geheven. Voor particuliere klanten buiten de EU geldt 0% BTW.

Op voorraad

Gratis bezorging boven €165 excl. BTW
Levering: 1-2 werkdagen & 100% verzekerd
Klanten beoordelen ons met 9.5/10
Grootste keuze & beste prijzen
Deskundig advies
Conditie***

Classificatie: ***: Zeer goede staat, beperkte slijtage in overeenstemming met de leeftijd en het gebruik. **: Duidelijke tekenen van slijtage en mogelijk structurele problemen waaronder kleine instabiliteit. Nog 100% geschikt voor toepassing in een open haard. *: Structurele instabiliteit die de functie belemmert anders dan decoratief. Bijvoorbeeld, een open haard tang met los mechanisme waardoor de uiteinden kunnen overlappen. Een haardplaat in deze classificatie kan wel nog in een gashaard of als spatscherm gebruikt worden. Mocht u aanvullende informatie over de kwaliteit of de indeling van een specifieke haardaccessoire willen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

OuderdomNieuw
StijlModernisme
HerkomstNederland
Breedte55.0 cm
Diepte30.0 cm
Hoogte8.0 cm
MateriaalStaal
KleurZwart
Referentieh0048